Підписатися на RSS

Андріївські вечорниці

Звичаї. Традиції. Обряди. Як їх багато у нашого народу. Всі вони один краще одного. І кожен чимось особливий, відмінний, неповторний, мають свій колорит, національне забарвлення. Але кожному із свят притаманні веселий настрій, народний гумор, вигадка, дотеп.

12 грудня 8 клас під керівництвом класного керівника Подлєсної С.С. провели Андріївські вечорниці. Господиня вечорниць – Потапова Юлія зустріла в своїй світлиці гостей: хлопців та дівчат.

Дівчата прийшли з гостинцями : варениками, пиріжками, пампушками, печивом. Як і годиться в цей день, вони гадали на свою долю та на майбутнє: кидали чоботи через хату, підкидували віночок, прислухалися до порад господині, яка згадувала про свої ворожіння у часи молодості.

Разом з хлопцями жартували, співали та танцювали. А тоді кусали калиту. З-поміж гурту обрали "писаря" – Сашка Мірона, який смішив, щоб того хто розсміється, кусаючи калиту, замазати сажею.

Дзвінкий голос Скічко Олени зачарував всіх піснею "Ромашка". Дебютом свята був танок під пісню "Чом я не хазяйка", який виконали всі учасники вечорниць. Солістом танцю був Олександр Дордюк, він продемонстрував складні елементи українського "Гопака".

"Вечорниці" закінчилися фінальною піснею "Веселкова" та частуванням варениками зі сметаною, пампушками, пиріжками та узваром.

З гарним настроєм і масою позитивних вражень розходилися учасники і гості з вечорниць.

/Files/images/DSCN1299.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 182

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.