Підписатися на RSS

35 роковини Чорнобильської катастрофи

До Дня пам’яті Чорнобильської трагедії проведена лінійка « Пам’ять з поли-

/Files/images/vihovn_zahodi/SAM_2551.JPG /Files/images/vihovn_zahodi/SAM_2559.JPG /Files/images/vihovn_zahodi/SAM_2556.JPG

новим присмаком болю».Мета заходу: формувати в учнів патріотичні почуття гордості за старше покоління, повагу до ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи; вчити їх співпереживати, виховувати любов до рідної землі.

Ведучі розповіли про невеличке місто поблизу Києва і нагадали присутнім про 26 квітня 1986 року – про трагедію яка сколихнула світ і її відлуння чутно і сьогодні.28 пожежників двох караулів затулили собою не тільки станцію, а й усю Європу. Шість із них загинули майже відразу. О 4 год 50 хв пожежу було локалізовано.

Наш уклін, довічна вдячність загиблим та усім тим, хто, ризикуючи своїм

здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену нашу рідну землю. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя під час ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Минуло тридцять п’ять років, а чорний день Чорнобильської трагедії все одно непокоїть людей. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. Горем і болем увійшов у наше життя Чорнобиль, що розділив долю людей на «до» і «після».Це мука і трагедія, це подвиг і безсилля, це пам’ять, це наш біль.

26 квітня2021року виповнюється 35 років з того дня, коли ядерна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції розділила наше життя на "до" та "після".

/Files/images/vihovn_zahodi/чорн_1.jpg

На годині спілкування на тему: "Тривожні дзвони Чорнобиля" учні 1 класу ознайомились з містом Припять, зі значенням слова радіація, як вона впливає на довкілля. Переглядали презентацію про Чорнобиль.

/Files/images/vihovn_zahodi/IMG-a12d1839e6394b777b35474cb599a5c2-V.jpg З учнями 2 класу був проведений урок-роздум "Пам'ятаймо героїв". Діти мали можливість ознайомитися з українським містом, де знаходиться АЕС (презентація), з людьми, які стали героями нашого часу, переглянути казку про Чорнобиль "Атон і таємниця Атома" і вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання.

/Files/images/vihovn_zahodi/IMG-613a9a8f2340e238ef0dce754fd5e3d9-V.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 130

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.